Кирил Илиев е историк и международен редактор в divident.bg.    Това първата

...
Кирил Илиев е историк и международен редактор в divident.bg. 
 
Това първата
Коментари Харесай

Кирил Илиев: Светът се фрагментира, големите държави не намериха обща позиция относно Украйна|Е-кономика 25.11

Кирил Илиев е историк и интернационален редактор в divident.bg. 

 

" Това първата среща сред Си Дзинпин и Джо Байдън откогато Байдън е президент. Те търсиха неврологичните точки, като Тайван и обменът на високи технологии. Голямата вест е, че при започване на 2023-та, ще има огромно посещаване на държавният секретар на Съединени американски щати - Антъни Блинкен в Китай. "

 

Според Илиев, доста от полемиките сред страните от Г-20 остават като " положителни планове ", само че въпреки всичко, страните са постигнали триумф по въпроса със зърнената рецесия. Гостът разяснява и тематиката за климата. 

 

" Дискусиите за климата представляваха по-скоро едно удостоверение и консенсус към Парижкото съглашение, чието цел е изменението на климата да се ограничи до 1.5 градуса по Целзий. Не бих се учудил в случай че битката против световното стопляне не премине през завои и кривини, защото войната в Украйна породи и енергийна рецесия. "

 

Кирил Илиев разяснява и желанията на Китай, страна която макар обществените изяви на Китайската Комунистическа Партия, остава като " бяло леке " на картата от позиция на това, какво знаем за задачите и. 

 

" Публичността е единствено забележимата част, което е като върха на айсберг, под него има доста пластове и елемти, които ние не виждаме и не знаем. Факт е че, китайската дипломация и външна политика е изключително дейна в последните седмици.`

 

Според госта, Китай влиза в нов стадий от построяването и разпространяването на своята държавна теория отвън границите на поднебесната. Илиев разяснява и решенията главно покачването на лихвените проценти, което страните от Г-20 са разискали на срещата в Бали. 

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР